Ervaringen

marielle callaars
marielle callaars
20:52 12 Aug 23
Annebeth wat een topper ! Goede begeleiding , beter hadden wij niet kunnen wensen. Annebeth is lief en doortastend en weet de vinger op de zere plek te leggen .
Hanneke van Nistelrooij
Hanneke van Nistelrooij
05:20 24 May 23
Floor heeft onze dochter heel fijn en goed begeleid, zij staat nu steviger in haar schoenen!
Melanie Schnezler
Melanie Schnezler
13:45 06 Apr 23
Floor is een hele fijn therapeut. Ik voelde me direct welkom en begrepen, nooit veroordeeld en kon helemaal mezelf zijn. Ik heb hele fijne sessies met haar gehad. Ik zou haar aan iedereen aanraden! Jong en oud.
Maarten Bedert
Maarten Bedert
08:19 28 Feb 23
Floor is er in geslaagd om op heel korte tijd het vertrouwen van onze zoon te winnen en om een erg warme band met hem te creëren. We waren verrast hoe ze op basis van slechts een aantal sessies een beeld kon schetsen van onze zoon waar we ons helemaal in konden vinden. Dankzij de sessies is hij in staat om meer rust te vinden, ruimte te maken om tot zichzelf te komen en om met vertrouwen verder te groeien!
Marloes S.
Marloes S.
10:13 19 Dec 22
Als je kind iemand nodig heeft die sensitief is, die humor heeft, die weet wat ze doet en echt verandering kan bewerkstelligen met kinderen, dan is Floor de persoon die hij/zij nodig heeft. Wij zijn heel blij met Floor.
Elian Phaedra
Elian Phaedra
07:50 08 Nov 22
Soms heb je als ouder bij de opvoeding van je kind(eren) ondersteuning nodig. Voor zowel je kind als voor jezelf. Bij ingewikkelde problematiek is het veilig en fijn, voor ieder kind, om een vertrouwenspersoon en gids te hebben. Floor heeft mijn 2 jongetjes (na de onverwachte scheiding van hun vader met mij) op een prachtige manier leren omgaan met hun emoties. Ze heeft ze inzicht gegeven, rust in henzelf leren vinden, de weg naar acceptatie en verandering geleerd en hen meer weerbaar gemaakt. Als ouder heb je in de liefde voor je kind een soort gebruiksaanwijzing. Dat is een mooie basis. Floor heeft de 'tools' die je als ouder mist en nodig hebt om de wereld van je kind weer veilig en goed (mooi) te maken.Wij zijn weer gelukkig en in balans. En Floor heeft daar een hele belangrijke rol in gehad.
Mieke Doornbos
Mieke Doornbos
09:09 01 Oct 22
Wat is mijn dochter gegroeid in een paar maanden bij Floor. Altijd super lief ontvangen en spelenderwijs/ met veel creativiteit de dingen opgepakt. Ze ging er altijd met veel plezier naartoe want ze mocht er mooie dingen maken; maar ondertussen kwam ze thuis met allerlei handvatten om haar steviger in haar schoenen te laten staan.
Marlous Nacken
Marlous Nacken
20:01 29 Sep 22
We zijn bij Floor geweest voor onrust dat zich uitte in stress en frustratie bij beiden kinderen rond de leeftijd van 7/8 jaar. Het vertrouwen dat Floor wint van een kind om er vervolgens mee verder te kunnen bouwen aan balans en rust is echt heel bijzonder en knap. Onze dochter (nu 10) is duidelijk creatiever dan onze zoon (nu 8) die meer beweging/spel opzoekt: elk hebben ze een proces mogen ervaren van creativiteit op papier & materiaal én in beweging en spel. Waarbij bij onze zoon juist plezier kwam in creativiteit op papier en bij onze dochter vrijheid juist ook in spel. Beiden hebben zichzelf zo mogen terug voelen en vinden en daarmee keerde de rust als vanzelf terug in huis.Als bonus hebben we nu twee kinderen die hebben ervaren hoe het is om "hulp te krijgen" als je je niet zo lekker voelt: een levenswijsheid waar ze veel aan zullen hebben in de toekomst. Dank je wel lieve Floor!
Claudia
Claudia
14:48 24 Feb 22
Floor is een geweldige, professionele therapeut. Na de scheiding is onze dochter bij haar in therapie geweest. Dit hele proces heeft ze liefdevol met ons als ouders doorlopen. De veiligheid en het vertrouwen die Floor onze dochter destijds heeft gegeven zijn bouwstenen voor de toekomst. Nu gaat onze dochter met regelmaat een uurtje ‘knutselen’ bij Floor. Dit is voor haar een feestje. Dankjewel Floor voor al je geduld, vertrouwen en toewijding. Ik gun elk kind en ouder een Floor!!!
Angelique Rullens
Angelique Rullens
17:46 12 Feb 22
Floor is een professionele zorgverlener die een prettige en veilige ruimte creëerde voor onze dochter. Floor gaf de ruimte en handvaten die welkom waren voor het verwerkingsproces na onze scheiding aan zowel onze dochter als aan ons als ouders. Middels de creatieve therapie leerde onze dochter weer aanwezig zijn in haar lijf ipv haar hoofd.
astrid limburg
astrid limburg
15:27 09 Feb 22
Floor is een heel fijn en professioneel persoon. Ze werkt met veel liefde en geduld. Ze heeft mijn kinderen en mijzelf heel goed geholpen. Ook heeft ze ons geholpen met verdere hulp die nodig was. Dit was erg waardevol. Haar praktijk is een fijne en veilige plek. Ik ben nu niet meer bij haar onder behandeling, maar we kunnen nog steeds met haar overleggen. Ik ben heel dankbaar dat we een aantal jaar geleden bij floor terecht zijn gekomen.
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

De sillouet oefening 🙂
Je kunt een lichaam tekenen, of zoals ik deed `neerleggen` op de grond.
.
Ik gebruikte de kaarten van Stine Jensen: box vol emoties.
.
De vragen die je kunt stellen zijn veelzijdig, passend bij de leeftijd en het kind. Als je (vul in een emotie) voelt waar voel je dat dan?
Of: leg dit kaartje eens op de plek waar je het vaakst deze emotie voelt.
.
Antwoord geven door in de ruimte (op de grond of een stuk papier) een handeling (met een emotie kaart naar de passende plek gaan) te verrichten is voor veel kinderen heel fijn.
.
De gesprekjes naderhand zijn zo betekenisvol!
.
Ps. Vergeet niet ook een plek te maken voor: heb ik nooit, overal, weet ik niet. Dát zijn de emoties waar je zeker nog mee kunt werken.
...

48 0

HAPPINESS!
Het is aan onszelf om `happiness` te verspreiden... te delen, te leven!

Doe het met overgave!
Zie het in kleine dingen!

En voor iedereen die het nodig heeft vandaag: hier is een extra portie 🥳
...

42 0

Valsspelen!
.
Steeds als ik (in ons verstoppertjesspel) het varkentje verstop kijkt hij stiekem. Hij is 5 jaar dus ik laat hem lekker kijken.. maar het spel element.. van zoeken, van het niet weten, van de overgang van je ogen dicht hebben gehad en opdoen, naar het plezier van het vinden.. maakt hij niet mee.
Hij blijft in controle.
.
Zo staat hij ook elke ochtend op. In controle. Verstrakt en dirigerend. Niet vol goede moed en kinderlijk plezier van een nieuwe dag.. klaar voor nieuwe ontdekkingen. Maar met zwaarte en ongenoegen. Met weerstand en negativiteit.
.
Daarom oefenen ik met hem het moment van `ontwaken`. Het nog niet weten.. op korte speelse wijzen even dit moment beleven en dan voelen dat het goed is. Dat ik een grapje maakte door de knuffel bij mij te dragen ipv het te verstoppen.
.
Keer op keer spelen we dit spelletje. Inmiddels met de routine dat ik het varkentje bij mij draag. Er ontstaat plezier, meer ademruimte. En wie weet volgende week wel een keer `metzonderkijken`.
En hopelijk binnenkort met verkregen zachtheid en ontspanning een opstaan moment.
.
We hebben geen haast.
We oefenen en proberen.
En ongemerkt zetten we stapjes richting de kinderlijkheid, samen, in jouw tempo ♥️
...

35 6

Verslagen zit de vader van de 17 jarige middelbare scholier bij mij aan tafel. De verbinding tussen vader en zoon is al maanden zoek. Vader doet zo hard zijn best om contact te maken. Maar keer op keer krijgen ze ruzie of loopt het gesprek vast. `Omdat hij zijn zoon alles gunt` is het antwoord op mijn vraag waarom hij zo zijn best doet.
.
Hij gunt hem alles maar vergeet hem zijn eigen koers te laten bepalen. Vergeet met vertrouwen de touwtjes te laten vieren. `Maar ik wil dat hij weet dat hij bij mij terecht kan en dat ik er voor hem ben.` Sputtert hij.
.
`Wil je eens een voorbeeld geven hoe je dat laat merken?` Vraag ik nieuwsgierig.
`Ja ehm tuurlijk, oké.` Antwoord vader. `Nou ik bevraag hem bijvoorbeeld over zijn het tussenjaar dat hij na zijn examen wil doen. Het is belangrijk dat hij goed keuzes maakt. Dat hij een plan heeft, zijn geld goed beheerd. Dus begin ik er steeds over. Maar hij neemt gewoon niks van mij aan.`
.
Ik blijf even stil, probeer de juiste woorden te zoeken en zeg: `als ik zo luister zou ik ook niet zo snel bij je aankloppen.`
Auw. De confrontie komt zichtbaar binnen.
Er volgen vele voorbeelden. Zijn woorden zijn vluchtig, zijn handbewegingen expressief en keer op keer vraagt hij of ik hem begrijp. `Ik begrijp het,` zeg ik `en wat doe je ontzettend je best.`
.
`Én blijkbaar,` zeg ik weloverwogen, `werkt dat wat je nu doet niet.` `Ben je bereid iets anders te proberen?` Dat is duidelijk spannend. Hij schuifelt met zijn voeten.
`Mag ik dat beslissen na je voorstel` vraagt hij. Ik lach. Natuurlijk mag dat.
.
We onderzoeken samen waar de natuurlijke interesse van zijn zoon ligt en hoe hij daarbij kan aansluiten. Niet het oplossen van het conflict maar het zoeken van verbinding krijgt de aandacht. Vader gaat zich verdiepen in schaken. Iets wat hij zijn zoon (met succes) steeds vaker op de computer ziet doen en waar hij zelf vroeger ook plezier in had. Ik laat vader beloven dat hij, tijdens het spel en wanneer ze spreken over schaken, níet zelf over iets anders begint.
.
Hij mag er op vertrouwen dat zijn zoon, wanneer hij de betrokkenheid van vader voelt zelf met vragen naar hem toe komt.
Een simpele maar grote uitdaging, hij gaat hem aan!
...

77 7

Ben ik de enige die het echt belachelijk vindt, die niet begrijpt, dat onze focus in het opvoeden/opgroeien/onderwijzen van kinderen zo weinig gaat over in contact staan met je gevoel, het gebruiken van je intuïtie, het kunnen communiceren over wat er in je leeft...??

Ps. Dagelijks druk `omhaakt` haha 🙂
...

108 34

Maak je je zorgen over de ontwikkeling, het gedrag of de gezondheid van je kind?
Samen gaan we op zoek naar wat de oorzaak van de hulpvraag is en zetten we ons in voor het vinden van een passende weg tot herstel.
Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig en vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk!

De beeldende kunst en het spel zijn middelen die we inzetten om inzicht te krijgen in wat er (onbewust) in je zoon of dochter leeft. Je zult verbaast zijn over wat een simpele oefening (die de kinderen heel leuk vinden om uit te voeren) ons aan informatie kan geven!
Dat wat het kind verbaal, fysiek en in de kunstzinnige werken en het spel laat zien, geeft waardevolle informatie die we vertalen naar concrete doelen.

Met onze bevindingen, jouw hulpvraag als ouder en in samenwerking met het kind stellen we een plan van aanpak op.

We betrekken jou als ouder intensief bij de begeleiding. Zodat je op basis van de opgedane inzichten en ervaringen, je kind kunt bij staan in het ontwikkelingsproces. Immers, jij bent de opvoeder. Het voorbeeld. De veilige haven. Dat is een grote taak en het is ontzettend dankbaar werk om even mee te mogen kijken. Om voor dit moment in de ontwikkeling van jouw kind een vertaalslag te mogen geven, daar waar je het wellicht even minder scherp ziet.

De opbrengst:

Kinderen die met meer evenwicht en (zelf)-vertrouwen in het leven staan en inzicht en handvatten voor jou als ouder om je kind optimaal te kunnen ondersteunen.
...

31 2

Creativiteit toelaten kan heel spannend zijn, je komt namelijk met ziel en zaligheid in beweging.. en dan ga je voelen wat er leeft. Niet altijd gelijk een pretje. Wel altijd precies wat voor nu haalbaar is.. je bent zelf aan het roer. Ik spring vooruit, laat zien hoe speels het kan.. dat geeft vertrouwen en plezier! Want eenmaal gesprongen blijkt het reuze fijn. ...

41 4