Praktijk Floor

floor-van-loon

Praktijk Floor is opgericht vanuit een grote behoefte om kindgericht te werken. Geen grote instelling met elke afspraak een ander gezicht en lange wachttijden. Maar een vertrouwde, laagdrempelige en kwalitatieve omgeving waarin je als kind, als ouder(s), als mens gezien wordt in wat er werkelijk speelt en wat er nodig is.

Met aandacht (echte aandacht), vanuit nieuwsgierigheid (niet volgens protocollen), met inzet van de eigen-wijsheid (die zit in iedereen!) en met de focus op ontwikkeling.

Dé plek waar we kunnen werken vanuit ons hart en onze kwaliteiten in zetten om iedereen die langskomt te inspireren en motiveren het beste in zichzelf naar boven te halen.

Alle vier de therapeuten binnen Praktijk Floor zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Vaktherapie Antroposofische Grondslag (NVV-AG. Tot voorkort NVKT) waardoor we met regelmaat bij- en nascholingen volg en deel uitmaken van een intervisiegroep.
Hiermee wordt de kwaliteit gewaarborgd en zorgt de registratie bij de NVV-AG er voor dat vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk is.

Wat heeft een beeldend therapeut zoal in de kast staan? Nou echt een hele hoop!
Want ieder kind heeft verschillende behoeften en een unieke route naar ontwikkeling.

En ik heb sinds ik een praktijk heb een goede reden om alle materialen die ik zelf leuk vind aan te schaffen en uit te proberen 😂

#kunst #creatief #materiaal #beeldendetherapie
...

40 8

Een uitdaging (vooral voor mij want ik word dus regelmatig keihard ingemaakt!!).

Ik zet met plezier de kleine spelletjes in. Je eigen record verbeteren, elke week iets sneller zijn.. als je het goed begeleid zó leerzaam!

En ik verzin met het kind samen variaties. Dat brengt pas ècht dynamiek en uitdaging.
...

20 0

Werken met klei!

#beeldendetherapie #bozekinderen #boetserenmetklei
...

48 7

Stroming.
.
`Wil je groen of blauw zijn?` Open ik vragend de sessie.
`Maakt mij niet uit.` Geeft hij aan.
`Dit is een eerste oefening in keuzes maken, welke kleur kies je.` Probeer ik.
`Het is random`, zegt hij.
.
Hij voelt niks meer of minder bij de ene of de andere kleur. Legt hij uit. Een kleur is, gewoon een kleur.
Wanneer hij iets maakt, een bestaand iets, dan is het zeer van belang dat de kleur klopt. Dan juist wel.
Maar `op gevoel` of zoals in zijn ogen `zonder doel` een kleur kiezen is toch waanzin. `Wat wil je nou van mij Floor?!`
.
Hij blijft beleefd maar de paniek in zijn ogen is zichtbaar.
Iedere vraag, iedere opmerking schiet als het ware direct door naar zijn hoofd. Je ziet het bijna gebeuren, een electrische lading. Knal! Weer een signaal erbij. Ze hopen zich op als mieren in een nest. Hij piekert veel, zo geeft hij aan.
.
Tot zware hoofdpijnen aan toe.
De lichten laat ik daar om uit. Veel te fel.
Ik vul het grootste glas dat ik kan vinden met water. `Er mag meer stroming in`, leg ik uit. Braaf drinkt hij het glas leeg.
Hoe meer we praten, denk ik bij mezelf, hoe meer informatie er verwerkt moet worden.
.
`We gaan bewegend tekenen`, zeg ik daarom. `Met je ademhaling mee, je mag handen laten bewegen terwijl het krijtje het papier raakt. Niet gemakkelijk misschien maar ik gun dat hoofd een beetje rust.`
.
`Oké`, verzucht hij. `Deze dan maar`, en hij pakt met ogen dicht de krijtjes die voor het grijpen liggen en begint. Geen keuze gemaakt, wél in beweging gekomen. Klasse.
...

38 0

Beeldende therapie, waarom nie?
Hoe fijn als er door middel van laagdrempelige oefeningen meer helderheid kan komen over wat er speelt!
...

74 7

De Boom.
Er is na een visualisatie een `boom in landschap` gecreëerd. De maker is geen meisje meer. Ook nog geen vrouw. En ingewikkelde levensfase.
.
`Hoe is het met de boom?` Vraag ik, zoals altijd wanneer ik deze opdracht geef, aan haar. Ze haalt haar schouders op. `Weet ik niet`. Ze kijkt mij niet aan. `Het is ook een lastige rotvraag`, geef ik toe. `Ik ga nog even door met rotvragen stellen, want daar hou je zo van.` Zeg ik terwijl ik haar een dikke knipoog stuur. `Wat zou je de boom toewensen? Of wat zou de boom graag willen denk je?`
.
`Misschien een boom erbij?` Zegt ze aarzelend, met vragende toon. `Dan kunnen ze een gesprek voeren.`
`Oja,` zeg ik en knik bevestigend. `Dan kan de boom vertellen dat ze bang is te worden omgehakt, daar wil ze het liever niet over hebben maar dan kan ze het in ieder geval aan iemand kwijt.`
.
`Jeetje`, zeg ik meelevend, `dus de boom is bang te worden omgehakt.
`Ze vindt het niet leuk om er over na te denken maar als het komt dan gebeurt het gewoon.` Vervolgt ze bloedserieus. `En hoe is het om er over te praten voor de boom?` Vraag ik oprecht nieuwsgierig.
`Mja, dat helpt wel want de tweede boom leert haar weer van het leven te genieten.` Is het antwoord. Ik zit op het puntje van mijn stoel, `je maakt me nieuwsgierig,` geef ik aan.
`Wat zegt of doet de tweede boom dan precies wat zo helpend is?`
`Oh,` is de nonchalante respons. `Ze praat met haar, doet spelletjes en dan vertelt de boom over wat er dwarszit.`
`Maar,` zeg ik ... `ik heb al vaker dit soort bomen gezien en meestal komen ze niet vanzelf met hun angsten en problemen. Moet er niet ook een beetje geprikt en uitgedaagd worden?`
`Ja misschien wel,` zegt ze en een subtiele glimlach verschijnt rond haar mondhoeken. `Maar als er iets heel dwars zit en het ze krijgt de tijd dan komt de boom vanzelf wel.` `Goed om te weten,` zeg ik en lach haar bevestigend toe.
.
En nu is de boom uitgepraat.` Zegt ze resoluut.
We doen nog een tekenspelletje en ronden af voor vandaag. Genoeg om mee te werken volgende week!
#therapie
...

43 6